top of page
Zoeken

Rust in m'n hoofd


'Waar ik m'n creativiteit blijf halen', vragen mensen me. 'Of ik niet eens zonder inspiratie geraak?', willen ze weten. Ja, dat gebeurt, is het antwoord. Maar eigenlijk niet veel. Ik prijs me gelukkig met die gave.

Wat ik wel merk, is dat uren slaap een invloed hebben op m'n tempo, op m'n goesting ook soms. Te weinig slaap en overvraagd zijn, werken originaliteit niet echt in de hand. En ik heb er last van, dat vertelt m'n lichaam me de laatste tijd luid en duidelijk nadat mijn hoofd zich met al z'n kracht en zinnen tegen die waarheid heeft verzet.

Langzaam maar zeker bouw ik dus aan een nieuw tempo, dat van mezelf. Al weet ik nog niet precies waar dat juist ligt. Ik vond alvast een manier om dat hoofd van me, dat eigenlijk dag en nacht werkt, wat rust te gunnen. Met m'n voeten op de grond lukt dat moeilijk. Dan maar in het water, dacht ik. En ja hoor, dat werkt wonderlijk wel!

Ik begon een duikcursus en dat heeft zo'n heilzaam effect op me dat ik het koude water er met plezier bijneem. Wat iemand anders vindt in mediteren of een marathon lopen, ervaar ik bij duiken. De nieuwe invulling van diep zitten en diep gaan is heerlijk!

Hoe, waar en wanneer vind jij rust? Ik zou het geweldig vinden om dat van jou te horen!

bottom of page