top of page
Zoeken

Internationale Dag van de Ouderen


We hebben of hadden allemaal ouder wordende ouders en grootouders. De ene met veel zorgen, de andere schijnbaar moeiteloos. Maar echt stilstaan bij ouder worden doe ik pas sinds ik enkele jaren geleden voor OKRA mocht beginnen schrijven en herschrijven.

Als grootste vereniging voor senioren in Vlaanderen is dat een ouderdomsbad om u tegen te zeggen;-) Maar wat pakken ze dat mooi, inspirerend en actief aan. Soms alleen, dan weer in team met de jonge redactie en op nog andere momenten in overleg met de ouderen zelf creëren we samen een magazine om van te snoepen.

Mijn bewustzijn rond wat ouder worden nu eigenlijk is en welke (voor)oordelen daarmee gepaard gaan is alvast enorm toegenomen. Het cliché wil dat je maar zo oud bent als je je zelf voelt en dat klopt helemaal!

Gisteren was het 1 oktober, door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen. Nu ik er met enige regelmaat tussen vertoef en met hart en ziel voor schrijf, wou ik die gelegenheid niet laten voorbijgaan. Beste 55-plussers, deze is voor jullie!

bottom of page